LCHF-magasinet nr 4/2013 är på väg

Dr Sofie Hexeberg pryder omslaget till LCHF-magasinet nr 4/2013…

Veckan före jul räknar vi med att årets sista nummer av LCHF-magasinet når prenumeranterna. Och vi är mycket nöjda, eftersom vi är så förtvivlat självgoda. Fast det betyder kanske inte så mycket. Det viktiga är förstås vad du som läsare tycker om magasinet.

Innehållet kan i korthet beskrivas så här:

Vi inleder med en vass trendspaning som blickar fram mot nästa år. Annika Dahlqvist kritiserar Livsmedelsverket för att strunta i all ny forskning om fett. Vi har också fått ett klokt brev från en finsk läkare.

Vi får många frågor till redaktionen. Denna gång svarar bland annat Uffe Ravnskov på två kolesterolfrågor och så får vi veta hur du slipper stopp i avloppet av allt fett.

Martina Johansson tränar vidare på strikt LCHF-kost och hon skräder sannerligen inte orden i sin krönika.

Temat denna gång är från Spanien. Vi har besökt makarna Hexebergs kursverksamhet i Villajoyosa och förmedlar intrycken från besöket över 7 hela sidor.

Sen har vi två mycket intressanta patientberättelser som vi tror kan hjälpa många som har svår ledvärk och problem med blodsockerkontrollen, särskilt i samband med diabetes typ-1.

Vi publicerar även en unik djuplodande sågning av den påstått nyttiga omega-6-fettsyran.

Och så har vi hunnit med att besöka två ekologiska gårdar, en på Öland och en i Småland.

Tommy Runesson filosoferar över vad han tog med sig hem från sitt besök i Las Vegas och så följer han upp med tre lättlagade och näringsberäknade recept.

Per Wikholm skriver om Allan Savorys besök i Sverige och numret avslutas som vanligt med en Toxisk epistel.

Fullmatat så det förslår alltså. Här hämtar du hem innehållsförteckningen (pdf).

Du är väl prenumerant? Annars är det bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Du kan även beställa tidigare nummer.

Bästa hälsningar

LCHF-magasinets redaktion

Bo Zackrisson / Sten Sture Skaldeman / Margareta Lundström