Om LCHF-magasinet

Historik:

LCHF-magasinet var Sveriges enda tidning om hur du äter dig till hälsa med naturlig mat under åren 2010-2020

Varje nummer innehåller reportage om människor som blivit av med diabetes, övervikt och andra kroniska sjukdomar med hjälp av LCHF. Vi bevakar och kommenterar den senaste forskningen och granskar kostetablissemangets råd och dess effekter på folkhälsan. Vi publicerar ett fåtal goda och lättlagade recept i varje nummer.

Mat och miljö är ett ämne som vi ofta skriver om i tidningen.

LCHF-magasinet publicerar den viktiga informationen, den som regelmässigt censureras i Läkartidningen och ständigt missförstås i massmedia.
Återkommande inslag i tidningen är en avdelning där vi ger svar på frågor om mat, mediciner och hälsa. Det är frågor som kommer från läsarna och som skickats in till LCHF-magasinets frågelåda.

I LCHF-magasinet får du en samlad och bestående bild av dagens bästa kunskap när det gäller hälsosam kost. Vi ger internetanvändarna ett komplement i pappersform, en tidning som de kan återvända till för information och problemlösning. Vi vill också ge dem som inte är internetanvändare möjlighet att skaffa sig korrekt kunskap om mat och hälsa.

Till redaktionen har också knutits ett vetenskapligt råd bestående av några av de mest kunniga läkarna och forskarna i Sverige på området mat och hälsa.