LCHF-magasinets julnummer är här

Omslaget till LCHF-magasinets julnummer pryds av Monique Svalbergs Brietårta. Foto: Monica Dart

I veckan som kommer, kring Lucia, hoppas vi att LCHF-magasinets julnummer (nr 5/2019) når alla våra prenumeranter. Som vanligt är utgåvan full av spännande läsning, tack vare våra kunniga medarbetare. Tidningen är inplastad och som vanligt medföljer en prenumerationsavi. Som vi tidigare meddelat så återstår nu tre nummer som kommer ut under våren 2020. Vi hoppas verkligen att alla prenumeranter vill hänga med oss ända in i mål. Här lite kort om vad numret innehåller.

Flera artiklar handlar om veganförespråkarnas framfart i tidningar, sociala medier och på film. Annika Dahlqvist analyserar vegodokumentären The Game Changers. Annikas enkla råd är att vi bör sträva efter att äta en kost som är baserad på naturliga råvaror, både av animaliskt och vegetabiliskt ursprung. Intressant är också att när Livsmedelsverket nyligen kom med nya kostråd för pensionärer, så överenstämmer de nästan ordagrant med de kostråd för äldre som Annika Dahlqvist lade fram för nästan 15 år sedan.

Hyllningen till Bitten Jonsson

LCHF-magasinet deltog som utställare i samband med den succéartade hyllningskonferensen till sockerberoendeexperten Bitten Jonssons ära. Under 25 år har Bitten hjälpt människor att hantera sitt sockerberoende. 370 personer hade mött upp och jag gör ett försök att i ord och bild beskriva denna sockerfria dag som vi som var där kommer att minnas.

Konferensen till Bittens ära avslutades med att hon fick en check på 100 000 kronor. På bilden, från vänster; Ewa Meurk, initiativtagare, Bitten själv, My Westerdahl och Babben Larsson. Foto: Bo Zackrisson

Ketoner och lite om vad som ligger bortom vikt och hälsa

Martina Johansson skriver en djuplodande artikel om ketonernas metabola fördelar och följer upp med en artikel om vikt och hälsa. Hon förklarar att allt inte handlar om bara kost och träning.

Martina Johansson, författare, forskare och influencer. Martina ingår även i LCHF-magasinets redaktion.

Kungamakaren fra Norge

Kenn Hallstensen är en näringsintresserad entreprenör från Norge. Han har satt sig in i kostens betydelse för prestation, särskilt för fotbollsspelare på elitnivå. Hans framgångar ledde till att han blev engagerad av kända elitlag som skotska Celtic och engelska Chelsea. Lars-Erik Litsfeldt har gjort ett personporträtt av Hallstensen.

Kenn Hallstensen – entreprenör och Kungamakare.

Cancer och klimat

Jag har plöjt två böcker på tillsammans över tusen sidor om cancerns historia. Att sammanfatta så mycket information är sannerligen inte lätt, men jag har i alla fall gjort ett försök. Hoppas att du som läser artikeln blir lite klokare. Cancer är verkligen ett mycket sammansatt och komplicerat ämne. Jag har även läst klimatforskaren Lennart Bengtssons bok om klimatet. Den är klart läsvärd, vilket framgår av min recension.

Tillsammans omfattar dessa två böcker om cancerns historia över tusen sidor. Foto: Bo Zackrisson

Tina, Tommy och Monique

Våra matkreatörer Tina Haldorsson, Tommy Runesson och Monique Svalberg ger oss härliga förslag på god och nyttig mat.

Livsstilsfilosoferna Lindha och My

Och så ger självklart våra livsstilsfilosofer, Lindha Vikström och My Westerdahl, nya tankar och förslag på hur vi kan klara oss någorlunda helskinnade på vår väg genom livet.

Trevlig läsning och sköna helger hälsar

Bo Zackrisson, chefredaktör, ansvarig utgivare

Prenumerera!
LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur.  Vi hoppas att alla som är intresserade av LCHF, som deltar i de sociala medierna men ännu inte är prenumeranter, vill prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och  beställa en prenumeration. Tänk på att nästa år så utkommer LCHF-magasinet med bara tre nummer under våren. Betala gärna så fort som möjligt, helst före 10 januari 2020.