LCHF-magasinet nr 1/2020 är på G. Häng med!

 

Omslaget till LCHF-magasinet nr 1/2020 pryds av Monique Svalbergs Noriwrap. Foto: Monica Dart.

LCHF-magasinet går in på elfte årgången. Vi befinner oss på upploppet. Vi ger ut tre nummer till och nästa vecka hoppas vi att årets första nummer når alla våra prenumeranter. Har du missat att prenumerera eller vill börja är  det bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Här är en liten sammanfattning av vad det nya numret innehåller.

Två kloka Professorer

Vi klagar ofta på att professorer och andra ”experter” skriver en massa strunt om LCHF. Vi anklagar dem för att vara köpta av industrin. Därför är det roligt att vi uppmärksammar två professorer som har förstått att vår kostfilosofi kan leda till hälsa. Själv har jag träffat professor Johan Frostegård vid Karolinska och Martina Johansson skriver om professor Göran Petersson på Chalmers som har betytt mycket för Martinas sätt att förändra sin livsstil. Martina skriver även om insulinnivåer och hur de kan påverka vår hälsostatus, samt om de många myter som florerar kring blodgrupper och blodgruppsdieter.

På bilden sitter professor Johan Frostegård och myser hemma i sitt bibliotek. Foto: Bo Zackrisson.

Birgitta Höglund i helfigur

Lars-Erik Litsfeldt har gjort ett djuplodande personporträtt av Birgitta Höglund. Hon har givit ut många kokböcker om lågkolhydratkost och under många år varit en viktig del av LCHF-rörelsen. Hennes böcker har sålts i stora upplagor.

Birgitta Höglund. Var ska hon vara om inte i köket! Foto: Privat.

Annelie blev utbränd men kom tillbaka med full kraft

Annelie Ek är en duktig, nybliven hälsocoach och funktionsmedicinsk terapeut. Hon har själv gjort en mycket spännande hälso- och livsresa. Jag besökte henne i Tumba och resultatet läser du i tidningen.

Annelie Ek med Molle, hennes älskade vovve. Foto: Bo Zackrisson. 

Köttdieten

Köttdieten är populär bland många LCHF:are. Peter Gustafsson, som själv tillämpar köttdieten, har läst Shawn Bakers bok ”The Carnivore Diet” och skriver en mycket insiktsfull recension av boken, full av intressanta reflektioner.

Omslaget till Shawn Bakers högintressanta bok om köttdieten.

Krönikor och massor av nya recept

Tina Haldorsson, My Westerdahl och Lindha Vikström fortsätter att hjälpa oss att hitta rätt på livets krokiga stigar. Tina, Tommy Runesson och Monique Svalberg serverar oss givetvis nya nyttiga recept. Annika Dahlqvist tar en ny svängom med kolesterolet och Ralf Sundberg.ger oss sina dråpliga kommentarer efter att ha bevistat en prestigeladdad konferens om kolhydrater och dess betydelse för hälsan. Som ni märker är årets första nummer av LCHF-magasinet lika späckat som vanligt!

Trevlig läsning hälsar Bo Zackrisson, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Och som sagt – har du missat att prenumerera är det bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och följa informationen.