Näst sista numret av LCHF-magasinet kommer snart

2020-2 LCHF-magasinet

Omslaget till LCHF-magasinets nr 2/2020 pryds av Monique Svalbergs PokéBowl. Foto: Monica Dart.

Nästa vecka hoppas jag att nr 2/2020 av LCHF-magasinet når våra prenumeranter. Tidningen kommer att vara inplastad. Det blir vårt näst sista nummer men som vanligt är det fullt av intressanta och unika artiklar. Du som till äventyrs inte är prenumerant kan gå in på vår hemsida och teckna en prenumeration. Det bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och beställa. Här är en  sammanfattning av vad det nya numret innehåller.

Det är förstås oundvikligt att det nya numret av LCHF-magasinet till stor del präglas av den pågående Coronapandemin. Hur denna kris kommer att sluta vet ingen i nuläget, inte ens Anders Tegnell. Själv skriver jag en trendspaning om denna kris och Annika Dahlqvist skriver en insiktsfull kommentar med anledning av det förfärliga drev hon blev utsatt för av Expressens så kallade medicinjournalister där Anna Bäsén som vanligt utmärkte sig i rollen som sanslöst okunnig journalist. Inom vår egen LCHF-rörelse går uppfattningarna isär. Docent Ralf Sundberg tycker att mycket är väldigt överdrivet medan Kostdoktorn tycker att läget är mycket oroande.

Martina Johansson skriver en mycket initierad artikel om vårt immunsystem och hur vi kan göra för att få det i balans.

Optimera ditt immunförsvar!

Vårt immunförsvar har diskuterats flitigt i våra regimmedier och i de sociala medierna. Regimmediernas linje är att vårt immunförsvar inte går att påverka, medan andra har påtalat betydelsen av näringsrik mat och för immunförsvaret relevanta vitamin- och mineraltillskott. Martina Johansson skriver en mycket spännande artikel om vårt immunsystem och vad vi kan göra för att få det i balans.

Askorbinsyra, C-vitamin, kan du köpa i närmaste livsmedelsbutik. Foto: Bo Zackrisson

C-vitamin måste uppmärksammas i dessa Coronatider

Pehr Johan Fager och medarbetare skriver en mycket spännande artikel om det omdiskuterade C-vitaminet. Både DN och SvD refuserade inlägget, men jag tyckte att artikeln var så väl underbyggd att det förtjänade publicering. Pehr Johan och medarbetarna är alla styrelsemedlemmar i SSOM, Svenska Sällskapet för Ortomolekylär Medicin.

Professor Fredrik Nyström redovisar ärligt sin forskning, alldeles oavsett vilka intressegrupper han eventuellt kommer att stöta sig med. Foto: Lars-Erik Litsfeldt.

Professor Fredrik Nyström talar ut!

Lars-Erik Litsfeldt har träffat den självständige forskaren Fredrik Nyström, professor vid Linköpings Universitet. Fredrik har det senaste decenniet levererat många studier som vänt upp och ner på det genomkorrumperade kostetablissemangets förutfattade meningar. En del studier har LCHF-rörelsen tagit till sig, andra står i strid med vad vi tycker.

Frenkel dissar Bredesen

Själv har jag skrivit en giftig epistel om journalisten och styrelseproffset Henrik Frenkel. Han väckte stor uppmärksamhet för en tid sedan när han gick ut offentligt och berättade att han om fem år kan drabbas av Alzheimers sjukdom. På sin blogg har han förlöjligat den amerikanske läkaren och demensforskaren Dale Bredesen. Jag försöker förklara varför Frenkel är ute och cyklar. I övrigt serverar Tina Haldorsson, Tommy Runesson och Monique Svalberg goda och nyttiga recept. Våra krönikörer My Westerdahl och Lindha Vikström ger sina personliga perspektiv på den kris vi just nu går igenom. Och Ann Fernholm berättar om Kostfondens senaste framgångar med sin banbrytande forskning om mat och hälsa.

Nästa nummer utkommer kring midsommar. Då avslutar vi tio och ett halvt år av en unik tidningsepok. Som tur är finns det många unga aktörer som kommer att driva LCHF-rörelsen vidare mot nya mål.

Trevlig läsning hälsar Bo Zackrisson, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Och som sagt – har du missat att prenumerera är det bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och följa informationen.