LCHF-magasinet nr 1/2015

LCHFmag1.15

Årets första nummer av LCHF-magasinet med Lindha Vikström på omslaget…

Årets första nummer av LCHF-magasinet är  nära förestående. Det innehåller bland annat ett omfattande tema från Östersund. I februari reste nämligen LCHF-magasinets Bo Zackrisson på en reportageresa till jämtlandsmetropolen under tre dagar. Sportlovstider och föreberedelserna för Melodifestivalen pågick för fullt, vilket gjorde att hotellrummen var fullbokade. Bettan Sjögren, hängiven LCHF:are och medlem i Facebookgruppen Uppkäftiga diabetiker, förbarmade sig över LCHF-magasinets redaktör och ställde generöst en sängplats till förfogande. LCHF-magasinet vill härmed framföra ett varmt tack till Bettan!

Under besöket i Östersund hann vi träffa en rad spännande personer – några kända, andra mindre kända. Läkarlegenden Nisse Simonsson var mycket inspirerande att träffa. Hans egna erfarenheter av vad kosten kan betyda för hälsan är ovärderliga. Att efter ett helt liv som skolmedicinare komma till insikt om att kosten kan vara viktigare än alla de mediciner som sjukvården ordinerar till patienterna kostar på. Bo Zackrisson träffade även östersundprofilerna Lindha Vikström, Birgitta Höglund, Dag Skårman och Bibbi Widengren. Vi kan utlova såväl överraskande som spännande läsning.

Det förekommer att människor som har börjat äta LCHF inte mår så bra. Orkeslöshet och nedstämdhet i initialfasen är inte ovanligt. Martina Johanssons krönika denna gång handlar om vad det kan bero på och vad vi kan göra för att åter komma i harmoni och balans.

På våra receptsidorna sjunger Tommy Runesson en lovsång till sovlet och Monique Forslund tipsar om påskmaten.

LCHF-rörelsen fortsätter att växa, både i Sverige och i världen. Mycket av det som vi har hävdat under tio års tid läggs nu på vetenskaplig grund.

LCHF-magasinet vill ta läsaren på allvar. Vårt uppdrag är att skriva om svåra saker på ett begripligt sätt. Vi vill att du som läsare ska känna dig en smula klokare när du lägger ifrån dig tidningen. Det är responsen från läsarna som gör att vi nu är inne på sjätte årgången. Vi önskar dig som vanligt trevlig läsning!

Slutligen hoppas vi att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja att prenumerera på tidningen. Du prenumererar enklast genom att gå in på www.lchfmagasinet.se och där beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.