LCHF-magasinet nr 4/2014

LCHFmag4.14

Monique Forslund pryder omslaget till LCHF-magasinet nr 4/2014.

Om några dagar anländer årets sista nummer av LCHF-magasinet till dig som är prenumerant. Veckan därpå finns tidningen till försäljning på ca 500 ställen ute i landet. Det blir ett faktaspäckat och i vårt tycke trevligt nummer med mycket läsning och mycket fördjupning. Här följer en kort sammanställning över innehållet.

AndreasMonique

Andreas och Monique var på gott humör när LCHF-magasinet besökte dem i slutet av september. Bo Zackrisson gjorde två fylliga intervjuer med var och en som publiceras i detta nummer…

I september åkte LCHF-magasinet till Karlstad för att träffa de båda LCHF-giganterna Monique Le Roux Forslund och Andreas Eenfeldt. Det är därför ingen  överdrift att påstå att värmlandsmetropolen kanske förtjänar att kallas för den svenska lågkolhydratrörelsens Mecka. Bo Zackrisson gjorde två djupintervjuer med dem och resultatet redovisar vi över fem sidor i tidningen.

Besöket i Karlstad ledde fram till två nya samverkansprojekt som vi är glada och stolta över:

– Från och med nu kommer Andreas Eenfeldt att finnas med i vår svarspanel. Han debuterar med att svara på en fråga från en läkarkollega.

– Monique Forslund å sin sida bidrar med fyra nyttiga och feta förslag på frukostar. Naturligtvis är Tommy Runesson med som  matkrönikör och inspiratör, vilket innebär att de blir några fler sidor matrecept i detta nummer! Det hoppas vi att ingen har något emot.

Martina om hormoner och kalorier

Martina Johanssons krönika handlar denna gång om att vi måste släppa taget om kalorierna och istället låta hormonerna göra jobbet. Hon har skrivit krönikan i nära samarbete med Margareta Lundström.

Debatten om resistent stärkelse fortsätter…

Per Wikholms artikel om resistent stärkelse i nr 2/2014 vållade viss uppmärksamhet och diskussion i de sociala medierna och annorstädes. Nu vidgar vi debatten. Docent Ralf Sundberg är inte helt övertygad om nödvändigheten av resistent stärkelse. I detta nummer förklarar han varför och Per Wikholm svarar.

Det nya numret av LCHF-magasinet innehåller förstås mycket mer nyttig läsning, men detta var ett litet axplock av innehållet…

Förnya din prenumeration…

LCHF-magasinet firar 5-årsjubileum med detta nummer. Vi hoppas att kunna fortsätta utgivningen fem år till. Minst! En förutsättning är förstås att du som redan är prenumerant vill förnya din prenumeration för nästa år. Det medföljer en avi med ett inbetalningskort med tidningen som du får hem i brevlådan. Missa inte det. Ju snabbare du betalar, desto lättare har vi att planera för nästa års utgivning.

…eller bli ny prenumerant

Sen hoppas vi också att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja att prenumerera på tidningen. Vill du prenumerera så går du enklast in på vår hemsida www.lchfmagasinet.se och beställer en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.

I LCHF-magasinet går vi ofta lite mer på djupet men vi gör alltid vårt bästa för att  skriva så att alla kan förstå. Och förstår du inte allt är du alltid välkommen att ställa frågor till vår eminenta svarspanel som nu fått förstärkning av Kostdoktorn.

Slutligen vill LCHF-magasinets redaktion tillönska alla LCHF:are en God Jul och ett Gott Nytt År. Väl mött igen år 2015!