LCHF-magasinet nr 2/2013 på gång

LCHFmag.2.13Omsl

LCHF-magasinets sommarnummer är i antågande. Det blir en tidning i Linnés fotspår. Linné var övertygad om den animaliska matens förtjänster. Han skriver om 60-åriga lappar som springer som barn i fjällen. Vem vill inte springa som ett barn i fjällen? För att lära oss den konsten åkte vi till Lappland, i en jakt på den samiska varianten av LCHF-kost.

Medan vi ägnade oss åt Lappland åkte några av våra svenska LCHF-profiler på den sedvanliga LCHF-kryssningen till Karibien. Andreas Eenfeldt var med, som han brukar, och denna gång hade han uppbackning av bland andra Ralf Sundberg, Annika Dahlqvist  och biologen Olle Holmqvist. Vi har fått ett par trevliga reserapporter som självklart finns med i tidningen.

Själva nöjde vi oss med årets kryssning till Åbo som slog alla rekord. 320 personer var med, mer än dubbelt så många som amerikanerna kunde få ihop på sin Karibien-kryssning.

Vi har mycket annat smått och gott också. ”Får jag vara vältränad, smal och frisk?” frågar Martina Johansson i en vass krönika. Den är en riktig höjdare! Vi följer även upp den nya trenden med periodisk fasta. Vi både om trenden i sig och om en familj som anammat idén fullt ut.  Tommy Runesson lär oss att äta på restaurang och serverar nya smakligheter.
Och Bo Zackrisson slaktar KI:s nya diabetesbok. Det finns mycket läsvärt i den här tidningen.

Samtidigt som detta nummer kommer ut träffas vi i Säffle för vår årliga camping, med grillning och avspänd samvaro. Massor av föredrag blir det också. LCHF har blivit en äkta folkrörelse i Sverige. När folket reser sig mot skräpmat och falska kostråd så segrar folket. Det är därför som LCHF har blivit ett vinnande koncept!

Här kan du hämta hem en pdf med hela innehållsförteckningen.

Som alltid besvarar vi frågor om mat, mediciner och hälsa, samt publicerar brev från läsekretsen.

Som du ser finns det mycket smått och gott i LCHF-magasinet nr 2/2013, Sveriges enda tidning om naturlig och riktig LCHF-kost. Du är väl prenumerant? Annars är det bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och ta en prenumeration. Du även beställa tidigare nummer.

Trevlig sommar hälsar LCHF-magasinets redaktion
Bo Zackrisson
Sten Sture Skaldeman
Margareta Lundström