LCHF-magasinet nr 3/2015 – höstnumret är här!

LCHFmag3.15

På omslaget tronar Monique Forslunds LCHF-paj. Foto: Monica Dart.

I månadsskiftet mellan september och oktober tar naturen på sig sin färggrannaste klädedräkt. LCHF-magasinets höstnummer är lika färgsprakande. Här är några smakprov ur innehållet:

PuffJalal

Husläkaren Jalal Metto fick tillbaka sin energi och sin deffade kropp när han började äta LCHF. Foto: Bo Zackrisson.

Bo Zackrisson har intervjuat sin husläkare Jalal Metto. Jalal började för två år sedan, delvis på grund av Bosses ”påtryckningar”, att äta LCHF-kost. Resultaten lät inte vänta på sig. Jalal blev av med sin efterhängsna bukfetma och återfick sin energi och deffade kropp. Numera ger han även råd till sina diabetespatienter att prova LCHF. Ofta med goda resultat.

Ett antal fina kossor figurerar i det här numret av LCHF-magasinet. Det kan behövas eftersom antalet mjölk- och köttbönder är en utdöende produktionsfaktor i Sverige. Dålig lönsamhet och överdriven klimatalarmism är två förklaringar till att det svenska animalieproducerande lantbruket har blivit en krisbransch. Per Wikholm och Sten Sture Skaldeman har besökt lantbrukarna Charlotte Ullberg respektive Per-Inge Svensson, två kämpar som försöker hålla landskapet öppet för att kunna producera ekologiska animaliska livsmedel åt oss konsumenter.

 den vetenskapliga fronten granskar vi två superkorta studier om kost och hälsa. Den ena väckte nyligen stor uppmärksamhet eftersom den kom fram till att den som äter mycket kolhydrater och lite fett, tappar mer i fettvikt än den som äter LCHF. Den andra studien var nästan lika kort men passerade obemärkt. Vår slutsats är att studier som endast pågår en eller två veckor bör tas med en stor nypa salt.

Och så publicerar vi i vanlig ordning ett bildreportage från sommarens LCHF-event i Säffle. Årets upplaga bestod av inte mindre än sex föreläsardebutanter!

Våra matskribenter, Tommy Runesson och Monique Forslund, ger oss nya förslag till maträtter. Tommy berättar även om sin kamp mot kaffebegäret.

Andreas Eenfeldt ingår i vår Fråga-svarspanel. I detta nummer svarar han på vad man kan göra för att inte gå ner för mycket i vikt. Måste man börja stoppa i sig en massa kolhydrater för att stoppa viktnedgången?

Våra krönikörer Martina Johansson och Annika Dahlqvist medverkar givetvis med nya spännande tankar om mat och hälsa.

LCHF-magasinets  uppdrag är att skriva om svåra saker på ett begripligt och underhållande sätt. Vi vill att du som läsare ska känna dig klokare när du lägger ifrån dig tidningen.

Slutligen hoppas vi att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja att prenumerera på tidningen. Du prenumererar enklast genom att gå in på www.lchfmagasinet.se och där beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.