LCHF-magasinet nr 4/2015 – julnumret är snart här!

LCHFomslag4.15

LCHF-magasinet nr 4/2015. På omslaget Monique Forslunds svampsoppa. Foto: Monica Dart.

Årets sista nummer av LCHF-magasinet är fullspäckat med intressanta och spännande artiklar. Tidningen når prenumeranterna i slutet på veckan före jul. Om Posten sköter sig. Finns i butik vecka 52. Här är lite förhandsinformation om innehållet.

Ekengren

Distriktsläkare Björn Ekengren, Tyresö.

Det är glädjande är att allt fler läkare vågar träda fram och berätta att LCHF är bra både för dem själva och för patienterna. Björn Ekengren, distriktsläkare i Trollbäcken, Tyresö, är en av dessa modiga läkare.

Matilda

Matllda Vestbergs med döttrarna Maja och Klara. Foto: Matilda.

Tråkigt nog så finns det fortfarande läkare  i Sverige som tar varje tillfälle i akt att förtala LCHF-kosten. De tycks inte ens dra sig för att förfalska verkligheten för få det hela att gå ihop. Ett färskt exempel på detta är berättelsen om mamman Matilda Vestbergs från Äppelbo.  Vi har intervjuat Matilda om hennes amning och det faktum att hon äter LCHF.

Mykronika

My Westerdahl skriver om matberoende inför julen.

Människan är en komplicerad varelse. Vi brottas med våra medfödda drifter och ibland förlorar vi kontrollen över dem. My Westerdahls julkrönika är ett gott exempel på att vi är många som varje dag måste kämpa för att hålla våra beroenden stången. Julens alla frestelser gör att allt riskerar att gå överstyr.

BlaMat

De blå zonerna och den blå maten är mycket inne just nu.

Per Wikholm gör en kritisk och lärorik granskning av teorin om ”de blå zonerna” och den så kallade ”blå maten”. Vad bygger denna teori på och är den trovärdig? Wikholm försöker förstå och slutsatserna är både underhållande och överraskande.

Det blir även en hel del om strikt ketogen kost i detta nummer. Martina Johansson har träffat Stephanie Person, en amerikansk kostguru som kan allt om ketogen kost och som tillämpar den till fulländning.

Seyfried

Forskaren Thomas Seyfried, Boston College, bryter ny mark för cancerforskningen.

Bo Zackrisson går igenom forskningen om ketogen kost och cancer med utgångspunkt från professor Thomas Seyfrieds epokgörande forskning.

Det blir så klart flera sidor om mat också. Sten Sture Skaldeman lovsjunger den välsignade julmaten medan Tommy Runesson och Monique Forslund ger oss nya recept på nyttiga maträtter.

I vår frågelåda så svarar denna gång Dr Andreas Eenfeldt, Sten Sture Skaldeman och Martina Johansson på frågor om mat, mediciner och hälsa.

Och så skriver förstås Dr Annika Dahlqvist en krönika. Denna gång handlar den om industrins, medias och läkarkårens dubiösa roll i synen på mat, hälsa och sjukdom.

Vi är mycket stolta över detta nummer av LCHF-magasinet. Vi vill verkligen att LCHF-magasinet ska vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är hela tiden att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att du vill följa med oss in i nästa år! Är du redan prenumerant så medföljer ett förtryckt inbetalningskort med tidningen.

Vi hoppas även att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Du prenumererar enklast genom att gå in på www.lchfmagasinet.se och där beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.