LCHF-magasinet nr 4/2016 är här

lchfomsl4-16web

Omslaget till LCHF-magasinet nr 4/2016. Matbilden visar Monique Forslunds helginspirerande Champagnepannacotta. Foto: Monica Dart.

28 fullmatade nummer av LCHF-magasinet har sett dagens ljus sedan vi drog igång vårt tidningsprojekt år 2010. Vi har gett svar på många viktiga frågor om mat, mediciner och hälsa. Ju mer vi tror oss förstå, desto mer inser vi att det återstår att ta reda på. Här är lite information om innehållet i årets sista nummer av LCHF-magasinet. 

rhodosparetweb

Värdparet på Villa Panagos, Rhodos. Kosta Panagos och Ann-Sofie Sydholm. Foto: Bo Zackrisson.

I slutet av september var LCHF-magasinet inbjudet till Rhodos och Villa Panagos för att leda en samtalsvecka om LCHF. Där träffade vi värdparet Ann-Sofie Sydholm och Kosta Panagos tillsammans med deltagare från Sverige och Finland. Rhodosveckan med intervjuer av några deltagare ingår i ett temablock.

I det här numret introducerar Bo Zackrisson och Martina Johansson begreppet ortomolekylär medicin. Egentligen är det inte så konstigt som det låter. Som ett komplement till LCHF vill vi  lyfta fram mikronutrienternas betydelse för hälsan. Mikronutrienter är de kroppsegna ämnen som vi behöver för att fungera optimalt – till exempel vitaminer, mineraler samt fett- och aminosyror.

puffblindstyretweb

Patrik ”Blindstyret” Olsson är en av eldsjälarna bakom Smarta diabetiker. Läs hans spännande debutartikel i detta nummer! Foto: Bo Zackrisson.

Vi breddar medarbetarskaran – Patrik först ut!

Vi avser att försöka bredda medarbetarskaran under nästa år. Redan i detta nummer gör Smarta diabetikers Patrik ”Blindstyret” Olsson debut som skribent. När Patrik blev blind så såg han plötsligt allt mycket klarare.

puffjallowweb

Läs personporträttet av Maria Jallow i nya numret av LCHF-magasinet. Foto: Bo Zackrisson.

Vi publicerar även ett personporträtt av Maria Jallow. Maria har under hela sitt liv kämpat med kroppsvikten. I våras återställde hon sin gastric bypass-opererade mage, en operation som lär bli allt vanligare i takt med att allt fler upptäcker den möjligheten.

Fyra nummer blir fem nästa år!

Under åren är det många av våra läsare som har sagt att de tycker att vi utkommer för sällan. Därför har vi efter moget övervägande beslutat att utöka LCHF-magasinets utgivning nästa år – fyra nummer blir fem! Vi hoppas att du som läsare vill fortsätta att följa med oss in i framtiden.

Som vanligt medverkar Lars-Erik Litsfeldt – den här gången handlar det  om bråket kring professor Tim Noakes, Sydafrika. På matfronten  serverar Tommy Runesson och Monique Forslund nya goda receptförslag. Detta var en del av innehållet i LCHF-magasinets helg- och vinternummer.

Stort tack till Sten Sture och Annika!

Vi vill också framföra ett stort tack till Annika Dahlqvist och Sten Sture Skaldeman som med ålderns rätt har valt att ta ett steg tillbaka. Sten Sture skriver två artiklar där han sammanfattar sina tankar kring kost och hälsa. Det är lite av Skaldemans testamente åt eftervärlden. Margareta Lundström skriver en kommentar där hon tackar Sten Sture och Annika för deras fina insatser. Både Sten Sture och Annika har lovat att även i framtiden medverka i tidningen, fast inte lika frekvent som tidigare.

LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt.

Vi hoppas att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och  beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.