LCHF-magasinet nr 1/2017 – dags för nystart!

LCHF-magasinet nr 1/2017 med Moniques sallad, ”Majoren” och ”Blindstyret” på omslaget!

Med detta nummer av LCHF-magasinet gör vi en nystart! Vi ökar utgivningen till fem nummer om året och breddar medarbetarskaran. Här en kort sammanfattning av innehållet i det nya numret, samt  en presentation av vad nystarten betyder.

När våra gamla trotjänare Sten Sture Skaldeman och Annika Dahlqvist med ålderns rätt valde att trappa ner en smula, så beslutade vi oss för att försöka bredda både innehåll och medarbetarskara.

Välkända och kanske lite mindre kända namn

Några av våra nya medarbetare i det nya numret av LCHF-magasinet är Agneta Schnittger, Fredrik Söderlund, My Westerdahl och Johan Falk. De är alla redan ganska välkända inom LCHF-rörelsen. Ett mindre känt namn är måhända Bo H. Jonsson, överläkare från Stockholm och ordförande för Svenska Sällskapet för Ortomolekylär Medicin, SSOM. Han ingår nu i vår frågepanel och svarar redan i detta nummer på en fråga om vitaminer och mineraler. Även nestorn Uffe Ravnskov gör ett gästinhopp i frågepanelen i detta nummer.

Medarbetarna är inte tvingade att skriva i varje nummer, men de är välkomna när inspirationen rinner till. Tillsammans med våra redan etablerade medarbetare, ska vi försöka göra en lika bra tidning som tidigare – minst!

Vi hoppas också att kunna rekrytera fler nya medarbetare framöver.

Socker är den enda beroendeframkallande drog som vi bombarderas av överallt.

Tema om beroende

I detta nummer sätter vi tänderna i frågan om det finns något som kan betraktas som mat- eller sockerberoende. Den etablerade expertisen vill nämligen förneka detta.

Johan Falk fortsätter vår diskussion om kaloriernas betydelse för vikten och Agneta Schnittger förklarar hormonernas betydelse för vikt och hälsa.

Fredrik ”Majoren” Söderlund och Patrik ”Blindstyret” Olsson har gemensamt beslutat att slå ett slag för Kostfonden. Fredrik skriver om deras ”galna” projekt som syftar till att samla in pengar till fonden.

Martina Johansson ser med viss oro på hur LCHF-begreppet förvanskas, Lars-Erik Litsfeldt funderar över begreppet omvänd psykologi och våra suveräna matskribenter Tommy Runesson och Monique Forslund levererar så klart rykande färska recept. Sten Sture är också med på ett hörn och lagar till skånsk ungtupp! Trevlig läsning!

LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och  beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.