LCHF-magasinets höstnummer – nr 4/2017 – är på gång

 

Höstnumret av LCHF-magasinet nr 4/2017 med Monique Forslunds Fläskkarrérullader på omslaget.

I slutet av nästa vecka ska LCHF-magasinets höstnummer komma till våra prenumeranter om allt fungerar som det ska. Veckan därpå ska den finnas i butik. Här skriver chefredaktör Bo Zackrisson lite om vad det nya numret innehållet.

I LCHF-kosten ingår ovanjordisar. Nu vet vi hur nyttiga de är. Foto: Bo Zackrisson

I sommar har det kommit två svenska studier som visar att ovanjordsgrönsaker är jättenyttiga. I slutet av augusti kom så den stora PURE-studien som visade att det är kolhydraterna som är farliga – inte fettet. ”Kostexperterna” vrider sig nu som daggmaskar för att rädda ansiktet. Visst är det märkligt hur rätt vi har haft om LCHF-kosten hela tiden. Vi har inte alltid kunnat bevisa vår ståndpunkt. Det har inte heller varit nödvändigt, eftersom vi vet att så många har blivit friskare när de börjat äta LCHF. Vi, som har förtalats under ett drygt decennium, kan tillgripa den välkända parollen:  – Vad var det vi sa? Min trendspaning i tidningen handlar just om våra kära ovanjordisar.

Katarina Holst med dottern Filippa som fick diabetes typ-1 år 2015. Nu mår hon bra med LCHF-kost fast sjukvården är skeptisk. Foto: Bo Zackrisson

Typ 1-diabets och barn som äter LCHF

LCHF-magasinets höstnummer är i övrigt fullspäckat med intressanta artiklar. Det har länge varit tabu att skriva om barn med typ 1-diabetes som äter LCHF. Jag har träffat Katarina Holst och hennes 12-åriga dotter Filippa som fick diabetes typ-1 för drygt två år sedan. Dottern mår bra av att äta LCHF, men sjukvården vill att hon istället ska äta stora mängder kolhydrater och kompensera med höga doser insulin.

Martina Johansson skriver en mycket initierad text om blodketoner. Som bonus tipsar hon om två ketogena recept.

Läkaren Peter Martin sprider kunskap om Funktionsmedicin. Läs intervjun med honom i nya numret! Foto: Bo Zackrisson

Funktionsmedicin med läkaren Peter Martin

Läkaren Peter Martin berättar om Funktionsmedicinens grundläggande idéer. Vi tror att detta sätt att se på hälsa och sjukdom kan ha framtiden för sig.

Och Johan Falk fortsätter att brottas med fettandelar och kalorier.

Kamp för yttrandefrihet och besök hos Team Kostdoktorn

Vi uppmärksammar även Anna Halléns kamp för yttrandefriheten och besöker Team Kostdoktorns kontor i Stockholms City. Särskilt roligt är att vi kan hälsa   Annika Dahlqvist välkommen tillbaka i spalterna. Hon sammanfattar sina intryck efter alla år med LCHF.

Vassa krönikor och goda recept

Våra krönikörer, My Westerdahl och Lars-Erik Litsfeldt bidrar som vanligt med vassa artiklar. Och våra kockar, Tommy Runesson och Monique Forslund serverar välsmakande recept.

Så här enkelt är det att prenumerera

LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla de tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och  beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.