Kampen går vidare

Andan i LCHF-magasinet lever vidare eftersom många av oss inte gett upp. Flera av medarbetarna jobbar vidare med sina projekt, skillnaden är att det inte längre finns någon sammanhängande mötesplats.

Det är kul med respons. På Facebook finns en grupp som heter LCHF-magasinet med anhängare och både där, här i bloggkommentarerna och till mig privat har flera läsare hört av sig för att tacka för tiden med LCHF-magasinet. Det är väldigt inspirerande läsning för mig. Då förstår jag ännu mer om LCHF-magasinets roll som kunskapsplattform. Jag kom på det här med att börja reflektera över den här epoken, för att det fortfarande händer saker som jag vill förmedla till många fler. Jag skriver själv en blogg sen 2012, men den når inte alls lika många som LCHF-magasinet gjorde.

Nu senast fick jag en länk av en väninna (Tack) till en artikel daterad 10 maj, som beskrev ketogen kost på ett för mig helt upprörande sätt. Jag kände akut att det måste bemötas. Hade vi haft magasinet igång hade jag direkt tipsat Martina Johansson om att här har du något att skriva om i nästa nummer. Nu tipsade jag henne ändå och hon skrev en väldigt läsvärd artikel i formen ”Öppet brev” på sin blogg. Det resulterade i upprörda läsare som hörde av sig till journalisten, som sen har ändrat i texten. De värsta sakfelen är därför borta. Den ursprungliga texten finns inte längre, men ni kan läsa som den ser ut nu, det är nog illa.

Detta är keto: Allt du behöver veta om dieten
ur Wellness

Jag kände inte till Wellness sen tidigare men har senare läst på deras sida att ”Wellness är den naturliga platsen att hitta trovärdig information från profiler, experter och annan medicinskt kunnig personal. Wellness ger läsarna nycklar till hur du lever ett hälsosammare liv – utan pekpinnar eller förmaningar”. Läs och bedöm själva om det stämmer i artikeln om ketogen kost.

Om jag är en inspiratör, så är Martina Johansson en doer. Det kanske är därför vi samarbetar så bra. Mindre än ett dygn senare, hade hon formulerat ett oerhört slagkraftigt svar på sin blogg. Det är inte ofta jag ser att hon använder sina titlar som ammunition, men den här gången var det verkligen träffsäkert att hon skriver utifrån sin djupgående och därmed unika kompetens avseende just ketogen kost.

Jag tänkte hänga med och skriva här samtidigt och berätta vad som hände, men var sen i starten (jag tror Martina har fler timmar på sitt dygn än vad jag har) så därför har hon redan hunnit med flera inlägg efter det om ketoartikeln i Wellness. Jag uppmuntrar er verkligen att klicka in och läsa hennes svar. Om inte annat kan ni tänka att ni precis fått ett rykande färskt nummer av LCHF-magasinet med en läsvärd krönika av Martina Johansson.

Öppet brev till sajten Wellness angående felaktig keto-artikel!
av Martina Johansson


Vid tangentbordet: Margareta Lundström, ekonomi- och prenumerantansvarig


Ni som vill läsa fler kommentarer och reflektioner hittar det på:


Facebook
– LCHF-magasinet
– Martina Johansson – Ketogenic Lifestyle Design
– Vägen till 65 – Margareta Lundström

Instagram
– @nextlevelbiohacking – Martina Johansson
– @vagen_till_65 – Margareta Lundström

Blogg
Martina Johansson
Margareta Lundström

2 svar på ”Kampen går vidare

Kommentarer är stängda.