Ett år senare

För ett år sedan avslutade vi efter 10,5 år, det som blev det sista LCHF-magasinet. En epok var slut och det kändes bra för oss inblandade. Var sak har sin tid. För min egen del var det nödvändigt att släppa taget. Jag inser nu efteråt att jag jobbat alldeles för mycket under de här åren. I takt med att tidningen kändes permanent kunde jag trappa ner mitt andra jobb till deltid, men det är inte timmar per vecka som räknas som egenföretagare, det är att aldrig vara ledig och att alltid söka efter nytt intressant innehåll till en tidning där omvärlden är väldigt föränderlig. Min uppgift var inte att skriva direkt i tidningen, även om jag gjorde det ibland. Det sköttes av andra medarbetare så mycket bättre. Jag skötte prenumerationer, betalningar och bokföring. Det räckte bra tidsmässigt…men

Jag hade ständigt nya uppslag om innehåll, eftersom jag varit väldigt aktiv inom LCHF-rörelsen ända sen starten. Mitt första möte med Sten-Sture Skaldeman var redan 2005 och Bo Zackrisson och Annika Dahlqvist mötte jag 2006 och sen dess har det rullat på. Flera telefonsamtal om prenumerationer blev intressanta livsberättelser och många av dem har slutat i tidningsintervjuer eller artiklar på andra sätt. Den ständiga telefondialogen med läsare var oerhört givande och samtalen många och långa. Det är ovanligt i dagens digitala samhälle med ett telefonnummer, där levande människor svarar och tar sig tid. Både jag och min man har tyckt att det har varit inspirerande. Den enda nackdelen har varit att vårt privata telefonnummer slutar på 00 och då har kunderna förväntat sig en telefonväxel eller telefonsvarare och istället hamnat i vår frukost en tidig söndagmorgon. Många skratt har det blivit, när de stackarna förstått att vi svarar på riktigt. En annan nackdel har varit att vi under 10 års tid varit någon slags informationscentral för hela LCHF-världen oavsett andra arrangörers event eller händelser. Vid Googling dyker vårt telefonnummer upp och det kan vara pressen som söker intervjuobjekt eller SVT som behöver folk till både TV-program och reportage, men även andra udda inslag har landat hos oss via det telefonnumret.

När jag bläddrar igenom gamla magasin slår det mig hur mycket bra läsning det finns och hur mycket som verkligen är lika viktig information idag som när det skrevs. En del som handlar om då aktuella händelser som konferenser och resor är väl lite out-of-date men det är ändå ett tidsdokument över hur LCHF-rörelsen dragit fram under alla de här åren.

Det jag tar med mig är att det finns så mycket jag kan sakna och det är samarbetet med alla våra skribenter och krönikörer. Vissa har jag jobbat mer intensivt med och andra har jag bara njutit av att ta emot och läsa korrektur när det varit dags.

Mitt största samarbete har varit med Martina Johansson. Vi har följt varandra sen hon dök upp på mitt samtalsforum Kolhydrater iFokus och vi tror det var 2008. Tänk så många idéer jag haft, som hon sen omvandlat till populära tidningsartiklar. Martina har en läsvärd blogg, men materialet hon skrev till LCHF-magasinet var exklusivt för oss och finns ingen annanstans. Tidningarna finns bevarade i vårt arkiv och är fortfarande till salu.

I vår webshop finns några olika ”Läs-ikapp-alternativ”. Både ett stort paket för dig som missat eller vill ge bort och ett par mindre med de senaste numren.

Skriv ett mail till pren@lchfmagasinet.se eller ring 08-560 506 00 om du önskar något annat alternativ än de som finns.

För er som försökt ringa och bara fått hänvisningston så är telefonen fixad nu.

Margareta Lundström
Margareta Lundström foto: Linnea Dyrén

6 svar på ”Ett år senare

 1. Fint att få ett livstecken från dig och LCHFmagasinet. Saknaden är stor. Skulle vara beredd att betala det dubbla prenumerationspriset om tidningen återuppstod!

  Men nu har jag börjat att läsa om alla nummer från 2010. Ibland känns det som helt nytt, som om jag aldrig hade läst det förut. Allt kan läsas igen med stor behållning.

  För att inte tala om alla recept som kan tillagas, vilket inte alls gjordes så ofta.

  Om jag inte tackade förut så gör jag det nu.

  • Åh så roligt att läsa.
   Jag har själv tänkt att läsa om hela, nu när jag vet hur många det är. Jag har även funderat på ett rubrikregister så det blir lättare att hitta det jag ibland söker.

 2. Tack och uppskattning från mig också.
  Jag gillade alla bokrecensioner inte minst.
  Har långt ifrån inte läst alla böcker, men det ska bli en del av sommarens projekt.

  • Tack
   Vilket bra tips. Då kanske jag ska göra ett register på vilka böcker som recenserats under åren?

 3. Tack Magareta för allt du gjort för LCHF-rörelsen!
  Ska börja läsa om LCHF-tidningarna nu. Har många tror att det är alla.
  Allt gott önskar
  Lena Kvarnström

  • Tack
   Tänk vad kul, flera har sagt att de ska läsa om från början. Jag funderar på det själv och samtidigt göra ett artikelregister, för det händer att jag letar. Vad tror du om det?

Kommentarer är stängda.