LCHF-magasinet nr 1/2016

LCHFomsl1.16FB

Ett av Monique Forslunds recept på nyttig LCHF-mat pryder omslaget på LCHF-magasinet nr 1/2016. Foto: Monica Dart.

Nu är årets första nummer av LCHF-magasinet på väg ut till prenumeranter och butiker. Här lite information om innehållet.

En intressant fråga som vi diskuterar i detta nummer är om vi bör se LCHF som en livsstil eller som en diet? LCHF-magasinets medarbetare Martina Johansson och Tommy Runesson är inte helt överens om den saken.

Många av oss vet att LCHF kan vålla häftiga diskussioner på jobbet. Det är provocerande att säga nej till tårtbiten vid fredagsfikat. Varför inte göra ett experiment med jobbarkompisarna som studieobjekt? Det var precis vad Hans Jartoft gjorde. Resultatet läser du om i detta nummer.

Fastetrenden har blivit allt mer populär. Margareta Lundströms trendspaning handlar om just detta. Vi tror att periodisk fasta kan fungera för många. Vi tror också att totalfasta under några dagar ibland kan vara en bra idé. Men sannningen är att vi ännu inte riktigt vet. Vi följer utvecklingen fortlöpande och välkomnar erfarenheter från våra läsare.

Vi kommenterar även två skandaler. Den ena rör Macchiarini-affären, den andra ett skandalöst utspel från diabetesläkarna i Sverige. Dessa två skandaler har i det ena fallet en direkt koppling till LCHF. I det andra fallet är kopplingen mera indirekt. Bo Zackrisson sätter vassa ord på dessa båda skandaler.

Sten Sture Skaldeman gör en bred och omfattande analys av köttets inverkan på hälsan, miljön och klimatet.

Och så vill vi hälsa LCHF-pionjären Lars-Erik Litsfeldt varmt välkommen som ny medarbetar i LCHF-magasinet! Just nu ligger hans ansökan som ny generaldirektör på Livsmedelsverket på regeringens bord!

Vi vill verkligen att LCHF-magasinet ska vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt.

Vi hoppas att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är helt riskfritt! Du prenumererar enklast genom att gå in på www.lchfmagasinet.se och där beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.