LCHF-magasinet nr 2/2014

2-14

My Westerdahl pryder omslaget till LCHF-magasinets sommarnummer!

LCHF-magasinets sommarnummer innehåller många inspirerande och kunskapsrika artiklar.  Där alla LCHF-bilagor i utgångskassorna skrapar på ytan, går LCHF-magasinet på djupet. Det kräver visserligen lite mer av läsaren, men i gengäld blir belöningen desto större. Här följer en kort sammanfattning av innehållet:

My Westerdahl är det senaste stjärnskottet på LCHF-himlen. Hennes viktresa är enastående. My deltog som föreläsare vid vårkryssningen med Silja Galaxy. I detta nummer samtalar den seniora viktminskningsgurun Sten Sture Skaldeman med den juniora viktminskningsgurun My.

Per Wikholm gör en grundlig genomgång av den potentiella nyttan och nödvändigheten av att äta resistent stärkelse. Teoretiskt förefaller hypotesen intressant och vi väntar otåligt på inspel från våra läsare.

Om du har testat att tillföra resistent stärkelse i din LCHF-kost, vad har det betytt för din mage och din blodsockerkontroll? Skriv till oss och berätta!

Martina Johansson, vår krönikör och träningsfantom, förmedlar intrycken från sin USA-resa. Fyra sidor med raka puckar!

Vid Harvard huserar en världsberömd forskargrupp som ständigt lyckas skapa braskande matlarm i media. Vi har synat deras forskning i sömmarna och vår slutsats är att deras forskning bör ses som ett kvalificerat missbruk av vetenskapen.

På bokfronten har David Perlmutters omtalade bok Grain Brain nu kommit ut på svenska. Vi har givetvis läst den.

Och Tommy Runesson fortsätter förstås att laga LCHF-mat med fina fettkvoter. Detta och mycket mer läser du om i LCHF-magasinets sommarnummer!

Du är väl prenumerant? Annars är det bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Du kan även beställa tidigare nummer.