LCHF-magasinet nr 3/2014

LCHFmag3.14

Therese Olofsson pryder omslaget till LCHF-magasinet nr 3/2014.

LCHF-magasinets första höstnummer är nära förestående. Här en liten kort sammanfattning av innehållet.

Den mest kontroversiella artikeln i detta nummer är nog Per Wikholms kritiska granskning av inuitkosten. Vi har alltid fått lära oss att inuitkosten var mycket fettrik och i princip fri från kolhydrater. Per Wikholms slutsats efter att ha gått till källorna är att det som utmärkte inuitkosten var ett ofta högt intag av protein och att de åt mer kolhydrater än vad vi tidigare har trott. Vi vet att det finns många LCHF:are som inte skulle hålla med om den slutsatsen. Vår uppmaning blir därför att du läser artikeln noggrant och med kritisk blick. Är Wikholm ute och cyklar? Döm själva! Det är viktigt att ha klart för sig att  Wikholms artikel inte är en kritik av LCHF-kosten. Den går snarare stärkt ur hans  kritiska granskning av historien…

Svensk världsmästare i viktnedgång är nog Therese Olofsson från Gubbängen söder om Stockholm. Bo Zackrisson har träffat henne för att få veta mer om hennes bakgrund och enastående viktresa. Vilka drivkrafter och hemligheter kan gömma sig bakom en sådan prestation?

Sten Sture Skaldeman gör en djupdykning inåt och skriver en grundläggande essä om betydelsen av att äta inälvsmat, eller som han föreslår att vi ska kalla den från och med nu – innanmat!

Bara för en månad sedan kom den senaste i raden av studier som visar att lågkolhydratkost slår fettsnål kost med hästlängder. Bo Zackrisson analyserar den i sin Toxiska Epistel.

Och så skriver Martina Johansson en spännande krönika om insulinindex och Tommy Runesson ger feta tips och lagar god mat.

Du är väl prenumerant? Annars är det bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Du kan även beställa tidigare nummer.