Mer om första numret

I detta nummer skriver vi ovanligt mycket om träning och hälsa. Vi for nämligen till Luleå i februari och gav oss ut på hal is. Vi såg på när Petter Pettersson, fystränare och kostrådgivare för Luleå Hockey, grillade sina adepter. Sen gjorde vi en längre intervju med  honom och ställde frågor om varför han har varit ofin nog att ta ifrån hockeygrabbarna deras pasta och kolhydratrika mat och i stället låter dem äta ekologisk fettrik mat och dricka en massa kalvbuljong. Vi hann även med att träffa fler intressanta människor i luletrakten. Och så gick vi på LCHF-restaurang i Piteå. Du läser om allt detta i vårt tema.

Petter

Fystränare Petter Pettersson

Vi träffade även Gösta Berg från Öjebyn. Han berättar hur han blev bra från Crohns sjukdom som han lidit av under nästan halva sitt liv.

PuffGösta

 

Nästan alltid när vi håller på att göra en tidning, så stormar det kring något nytt matlarm. Bo Zackrisson analyserar det senaste matlarmet om rött kött i detta nummer.

Margareta Lundström ger sig inte. Hon har de senaste tio åren försökt hitta nycklarna till viktnedgång. Hon har varit på väg många gånger, men sen har det av någon oklar anledning sagt stopp! I detta nummer skriver Margareta att hon sannolikt har hittat nycklarna till framgång. Hennes nyvunna erfarenheter kan säkert vara till hjälp för många som kämpar förgäves för att går ner i vikt.

Jörgen Andersson från Fjällbete i Åre är en riktig tuffing. Per Wikholm berättar i detta nummer om hur Jörgen lyckades tvinga Livsmedelsverket på knä.

Martina Johansson, vår vassa träningskrönikör, skriver en klarläggande krönika om mat och träning. Vi recenserar hennes bok Fettfrälst tillsammans med Jonas Bergqvists nya träningsbok.

boksläpp

Och så lagar Tommy Runesson nya feta LCHF-rätter!

 

Vår trendspaning konstaterar att LCHF idag har blivit ett  etablerat begrepp. Lika etablerat som LCHF-magasinet, som nu rullar in på femte året.

Trevlig läsning i vårsolen!

Bo Zackrisson

Margareta Lundström

Sten Sture Skaldeman