Sista LCHF-magasinet i faggorna

Sista numret av LCHF-magasinet pryds av Monique Svalbergs köttbitar med kryddsmör. Foto: Monica Dart.

Sista numret av LCHF-magasinet ska nå våra prenumeranter nästa vecka. Alltså veckan efter midsommar. Förra numret handlade mycket om Corona. Så blir det inte nu. Istället har vi med flera tillbakablickande artiklar. Vår historia behöver sättas på pränt så att det inte glöms bort. Här är lite kort förhandsinformation om vad sista numret innehåller.

Jag skriver själv två längre tillbakablickande artiklar och Lars-Erik Litsfeldt berättar sin historia som LCHF-pionjär, en historia som är fylld av refuseringar, föreläsningstrubbel och fantastiska framgångar.

Annika Dahlqvist hotas av IVO

Annika Dahlqvist – älskad av folket, jagad av media och etablissemanget.

Annika Dahlqvist skriver om LCHF-rörelsens tillkomst och hur hon själv som läkare utsattes för hård kritik från kolleger, media och myndigheter. Hennes läkarlegitimation hotades för över tio år sedan. Intressant är att IVO, över tio år senare, åter hotar med att ta läkarlegitimationen ifrån henne. Visst är det märkligt att media och myndigheter fortsätter att jaga Annika Dahlqvist? Men – samtidigt berättar Annika om sina fantastiska framgångar som författare, bloggare och föreläsare. Folket har älskat Annikas mod medan myndigheterna nästan alltid har fördömt och förlöjligat hennes rättframhet. Efter att tidiningen gick i tryck har Annika på sin blogg skrivit att hon frivilligt vill lämna tillbaka sitt läkarleg. Hon orkar inte bråka mera utan vill njuta av att vara pensionär.

Jakob ska studera ketogen kost och Alzheimer

Jakob Norgren, doktorand vid KI, ska studera ketogen kost vid Alzheimer. Foto: Bo Zackrisson.

På forskningsfronten har jag intervjuat Jakob Norgren, doktorand vid Karolinska Institutet. Jakob är fokuserad på att initiera en studie på ketogen kost och Alzheimer. Det tycker jag är mycket spännande. Karolinska brukar inte vara kända för den typen av studier.

Ann Fernholm, My Westerdahl och Martina Johansson, våra välskrivande krönikörer, ger oss tröst, ny kunskap och inspiration. Tina Haldorsson, Monique Svalberg och Tommy Runesson, våra matkreatörer, serverar sina sista härliga recept i tidningen.

På tidningens allra sista sida finns ett ”udda” avsked. En dikt av poeten Niklas Udd.

På vår hemsida och blogg lchfmagasinet.se kommer vi då och då att skriva lite uppdateringar om sådant som vi tycker är intressant. Du är välkommen att följa den.

Tack för alla fina år hälsar

Bo Zackrisson, chefredaktör och ansvarig utgivare

info@lchfmagasinet.se

Vill du beställa tidningar gör du det här

LCHF-magasinet

Frågor: pren@lchfmagasinet.se eller 08-560 506 00 (Margareta Lundström)