Patrik Olsson – en tuff Viking

LCHF-magasinet har i de två senaste numren uppmärksammat Patrik Olsson som med LCHF fått kontroll över sin typ 1-diabetes.

2017-1

2017-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrik använder en trestegsmetod

  1. LCHF
  2. Tarmhälsa
  3. Styrketräning

Patriks metod har gjort honom så vältränad att han trots sin sjukdom den 13 maj vågar ställa upp i det tuffa hinderloppet Tough VikingSjukdomen hindrar inte längre Patrik och i morgon får vi veta om det faktum att han är blind är ett hinder. Själv konstaterar han bara att ”han ser inga hinder” och för att ta sig mellan och över dessa för honom osynliga hinder använder han sig av kompanjonen Fredrik ”Majoren” Söderlund. Fredrik har genomfört loppet tidigare och har som uppgift att ledsaga Patrik över/under/genom de mest obegripliga hinder som utgör Tough Vikings hårda bana. Det är eld, isvatten, elstängsel och en massa annat som ska forceras.

Tillsammans bildar de Team Blindstyre där en är blind och en styr och de ställer upp för Kostfonden för att samla in pengar till oberoende kostforskning kring diabetes.

Vill du vara med och stödja Kostfonden i just detta uppdrag kan du
Swisha till 123 900 42 43 och ange Team Blindstyre som meddelande.

LCHF-magasinet kommer att vara på plats och heja fram grabbarna. Vi träffas i startområdet på Stockholms Stadion minst en timme innan grabbarna startar 14:30. Du hittar oss genom att leta efter vår banderoll särskilt framtagen för ändamålet.

För er som är nyfikna på banan kommer en banskiss här. Googla gärna på Tough Viking och visa bilder så får ni en god uppfattning om vad det här uppdraget innebär.